+Macedonia

Од исток повикувам птица грабливки;
од далечна земја, човек да ја исполни мојата цел.
Она што го кажав, дека ќе го направам;
што имам планирано, дека ќе направам.
 

Потсетете се на ум, о престапници.
Запомнете ги поранешните работи на старите,
Зашто јас сум Бог и нема друг;
Јас сум Бог и нема никој како мене,
Прогласувајќи го крајот од почеток,
И од античко време работи што сè уште не се направени,
Велејќи: ‘Мојот совет ќе застане, и ќе го направам сето мое задоволство’,

Што се однесува до ... Бог на Царството

Исто така познато како

Евангелието, или ... Божествено контролирана владејачка светска власт на Семоќниот отец Бог

„Слушајте ме, тврдоглаво срце, кои се далеку од праведност:
Ја приближувам мојата праведност; не е далеку, и моето спасение нема да го одложи;

Ова доаѓање на Царството било претскажано во списанијата
од страна на секој мој маченик пророк
вклучително и со крвта на Господ Исус Христос.

Ова е потсетник за евангелието според Месијата нашиот Господ Исус

Исус не бил евангелието или како што поучувал
Царството Божјо,
тој ја прогласи вистината за Семоќниот Отец Богови
добра вест за
Врховната цел на Божествената влада.
Тој беше гласник на заветот од Бога
не пораката.
Бог го наредил Исус да владее со сите земји
со светците на негова страна

 Блажени се сиромашните во духот, зашто нивно е царството небесно.
Благословени се оние што жалат, зашто тие ќе бидат утешени.
Благословени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата.
Блажени се оние што прават глад и жед по правдата, зашто тие ќе бидат исполнети.
Блажени се милостивите, зашто ќе добијат милост.
Блажени се чистите по срце: зашто тие ќе го видат Бога.
Благословени се миротворците, зашто тие ќе бидат наречени Божји деца.
Блажени се оние што се прогонувани заради праведност: зашто нивно е царството небесно.
Благословен сте вие, кога луѓето ќе ве возвратат и ве прогонуваат и ќе кажат секакво зло против вас лажно, заради мене.
Радувај се и радувај се, зашто голема е твојата награда на небото:
затоа што толку ги прогонуваа пророците што беа пред вас.
Вие сте сол на земјата: но ако солта го изгубила неговиот мирис, со што ќе биде солена? оттаму е добро за ништо, освен да се исфрли и да се гази под нозете на мажите.
Вие сте светлината на светот. Град што е поставен на еден рид не може да се скрие.
Ниту мажите не запалуваат свеќа и не ја ставаат под шкаф, туку на свеќник;
и им дава светлина на сите што се во куќата.

 Нека вашата светлина блеска пред луѓето, за да ги видат вашите добри дела и да го прослават вашиот Татко што е на небото.
Немој да мислиш дека сум дојден да го уништам законот или пророците: Јас не сум дојден да уништам, туку да го исполнам.
Зашто, вистина ви велам, сè додека не поминат небото и земјата, нема да помине еден јазол или една титула без никаков памет од законот, сè додека не се исполнат сите.
Кој и да прекрши една од овие најмалку заповеди и ќе ги поучи луѓето така, тој ќе биде повикан најмалку во небесното царство: а кој и да ги учи и ќе ги поучува, истото ќе се нарече големо во небесното царство.
Бидејќи ви велам, освен дека вашата правда ќе ја надмине праведноста на книжниците и фарисеите, во никој случај нема да влезете во царството небесно.
Слушнавте дека се зборуваше за нив од старо време, нема да убивате; и кој ќе убие, ќе биде во опасност од пресудата:
22 Но, јас ви велам: Оној, кој се лути на својот брат без кауза, ќе биде во опасност од пресудата: и кој ќе му рече на својот брат, Рача, ќе му се закани на советот: а кој и да рече: „Не будала , ќе биде во опасност од пеколен оган.
Затоа, ако го донесете својот дар на олтарот, и се сеќавате дека брат ти треба против тебе;
Оставете го таму вашиот дар пред олтарот и отидете на патот; најнапред се помири со својот брат, а потоа дојди и понуди го својот дар.

Брзо се согласувајте се со вашиот противник, додека сте на патот со него;
да не може во кое било време противникот да те предаде на судијата, а судијата да те достави до службеникот,
и ќе те фрлат во затвор.
Навистина ти велам, нема да излезеш оттаму, сè додека не платиш крајно плод.
Слушнавте дека им било речено од старо време, нема да извршите пре adуба:
Но, ти велам: Оној, кој гледа на жена, да посака по својата обврска
преulуба со неа веќе во неговото срце.
И, ако десното око те навреди, ископај го и фрли го од тебе, зашто е профитабилно за тебе некој од твоите членови да загине, а не целото твое тело да биде фрлено во пекол.
И, ако десната рака ве навреди, отсечете го и фрлете го од вас, зашто е профитабилно за вас еден од членовите да загине, а не целото тело да биде фрлено во пекол.
Се рече: Кој ја остави својата сопруга, нека и ’даде списание за развод:
Но, јас ви велам: Оној, кој ја оддаде својата сопруга, штедејќи ја причината за блудството, ја предизвикува преulуба: и кој ќе се ожени со неа што е разведен, прави преulуба.
Повторно, сте слушнале дека е кажано од нив од старо време, нема да се облекувате,
но ќе му извршиш на Господа твоите заклетви:
Ниту покрај земјата; зашто тоа е неговиот подножје: ниту преку Ерусалим; зашто тоа е град на големиот крал.
Но, нека вашата комуникација биде, Да, да; Не, не, зашто и да е нешто повеќе од овие зло.
Слушнавте дека е речено: Око за око и заб за заб:
Но, јас ви велам, дека не му се спротивставувате на злото;

И ако некој ќе те тужи пред законот, и ќе ти го однесе палтото, нека го има и твојата наметка.
И кој ќе те принуди да одиш километар, оди со него двапати.
Дајте му на оној што ве прашува, и од оној што би позајмил од вас, не се откажувајте.
Слушнавте дека е речено, ќе го сакаш својот сосед и ќе го мразиш својот непријател.
Но, ти велам, сакај ги своите непријатели, благословувајте ги оние што ве проколнат, направете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што и покрај тоа ве користат, и ве прогонуваат;
За да бидете деца на вашиот Татко што е на небото, зашто тој го прави своето сонце да се издигне на злото и на доброто и да праќа дожд на праведните и на неправедните.
Зашто, ако ги сакате оние што ве сакаат, каква награда имате? зарем и публиците не се исти?
И ако ги поздравите само вашите браќа, што прави повеќе од другите? не се ни публиците така?
Бидете, затоа, совршени, исто како што е совршен вашиот Татко, кој е на небото.

И кога се молиш, не биди како што се лицемерите: зашто тие сакаат да се молат стоејќи во црквите и на аглите на улиците, за да можат да се видат од луѓе. Навистина ви велам, тие ја имаат својата награда.
Но, вие, кога се молите, влезете во вашата спална соба и кога ја затворивте вратата, молете се на Таткото, кој е во тајност; и Отецот што гледа во тајност ќе ве награди отворено.
Но, кога се молите, не користете залудно повторување, како што прават народите: зашто тие мислат дека ќе се слушнат за нивниот говор.
Не биди како нив: зашто Таткото ти знае за какви работи ти треба, пред дури и да го прашаш.

Вака треба секогаш да се молиш ...

Нашиот Татко, кој е на небото,
Свето е вашето име
Твоето царство дојде,
Твојата волја ќе се изврши на земјата,
како што е на небото.
Дај ни го овој ден нашиот дневен леб.
И прости ми го гревот мој,
како што им простувам на сите што грешат против мене.
не ме води во искушение,
но избави ме од злото:
Зашто твоето е царството,
и моќта,
и целата слава, засекогаш.

Amen.

Не легнувајте на себе си богатства на земјата, каде што молец и 'рѓа се расипани,
и каде крадците пробиваат и крадат:
Но, поставете си богатства на небото,
каде ниту молец ниту 'рѓа не се расипани и каде крадците не пробиваат ниту крадат:
Зашто, каде е твоето богатство, ќе биде и твоето срце.
Светлината на телото е окото: ако затоа твоето око е единствено,
целото тело ќе биде полно со светлина.
Но, ако твоето око е зло, целото тело ќе биде полно со темнина.
Ако, според тоа, светлината што е во тебе е темнина, колку е голема таа темнина!
Никој не може да им служи на двајца господари:
зашто или ќе го мрази оној, и ќе го сака другиот;
или на друг начин ќе се одржи на едниот и ќе го презира другиот.
Вие не можете да му служите на Бога и мамон.
Затоа ви велам: Не размислувајте за вашиот живот,
што ќе јадете или што ќе пиете; ниту пак за вашето тело, што ќе облечете.
Зар животот не е повеќе од месо, а телото од облека?
Гледајте ги птиците на воздухот: зашто тие не посеат, ниту жнеат, ниту се собираат во плевни;
сепак вашиот небесен Татко ги храни. Зарем не сте многу подобри од тие?
И, зошто размислувате за дизајнерска облека?

Разгледајте ги лилјаните на полето, како растат; не се трудат, ниту купуваат:
А сепак, ви велам, дека дури и самата кралица во сета нејзина слава не беше облечена како една од овие.
Затоа, ако Бог ја облече тревата на нивата, што е денес, и утре се фрли во рерна,
зарем тој нема да ве облече многу повеќе, вие со мала вера?
Затоа, не размислувајте велејќи: „Што ќе јадеме? или, Што ќе пиеме?
или, Со што ќе се облечеме?
(Зашто, после сите овие работи, незнабошците ги бараат :)
зашто вашиот небесен Татко знае дека имате потреба од сите овие работи.
Но, прво побарајте го Царството Божјо,
и неговата праведност; и сите овие работи ќе бидат додадени на вас.
Затоа, не размислувајте за утре:
за утре ќе размисли за самите работи.
Доволно е до ден денес неговото зло.

Господ Исус кога зборуваше за Царството Божјо ќе зборуваше со параболи
</s>avkanî
Истиот ден излегол Исус од куќата и седна крај морето.
И му се собраа мноштво мноштво, па отиде во брод и седна; и целото мноштво стоеше на брегот.
И им зборуваше многу работи со параболи, велејќи:
Ете, сејач отиде да сее;
И кога тој сееше, некои семиња паднаа покрај патот, а птиците дојдоа и ги проголта:
Некои паднаа на камените места, каде немаа многу земја; и веднаш се појавија, бидејќи немаа длабочина на земјата:
И кога изгреа сонцето, тие беа изгорени; и затоа што немаа корен, тие се исушија.
И некои паднаа меѓу трње; и трнеа трње и ги задави:
Но другиот падна во добра земја и донесе плод, некои сто пати, некои шеесет пати, некои триесет пати.
Кој има уши да чуе, нека чуе.
А учениците дојдоа и му рекоа: Зошто им зборуваш со параболи?
Тој им одговори и им рече: Затоа што ви е дадено да ги знаете тајните на небесното царство, но за нив не е дадено.
Зашто, оној што има, ќе му се даде, и ќе има поголемо количество; а кој нема, од него ќе му се одземе дури и оној што има.
Затоа им зборувам со параболи: затоа што тие гледаат не гледаат; и слушајќи не слушаат, ниту, пак, разбираат.

И во нив е исполнето пророштвото на Исаија, кое вели: „Со слушање ќе чуете, и нема да разберете; и ќе видиш, ќе видиш, и нема да сфатиш: зашто срцето на овој народ е восочено, и ушите им се досадни на слухот, а очите им се затворија; да не можат во секое време да видат со очите и да слушаат со ушите, и да разберат со своето срце, и треба да се преобратат, и јас треба да ги излекувам.
Но, благословени се твоите очи, зашто тие гледаат: и твоите уши, зашто слушаат.
Зашто, вистина ви велам, дека многу пророци и праведни луѓе посакаа да ги видат оние работи што ги гледате, а не сте ги виделе; и да ги слушнете оние работи што ги слушате и не сте ги чуле.
Затоа, слушајте ја параболата на сејачот.
Кога некој ќе го чуе зборот за царството и не го разбира, тогаш доаѓа злобниот и го фаќа она што се сееше во неговото срце. Тој е тој што доби семе од другата страна.
Но, оној што го прими семето на каменити места, ист е оној што го слуша зборот, а анон со радост го прима;
Сепак, тој не се вкорени во себе, туку се губи некое време: зашто кога неволја или прогон се појавуваат заради зборот, тој и од него се навредуваат.
Оној што доби семе меѓу трње е оној што го слуша зборот; и грижата за овој свет и измамата на богатството го задави зборот и тој станува бесценет.
Но, оној што прими семе во добра земја е тој што го слуша зборот и го разбира; што исто така дава плод и носи натаму, стопати, некои шеесет, некои триесет.
Им ја објави уште една парабола, велејќи: „Небесното царство се споредува со човек што сее добро семе во својата област:

Но, додека луѓето спиеја, неговиот непријател дојде и сееше риба меѓу пченицата и тргна по неговиот пат.
Но, кога сечеше ножот и донесе плод, тогаш се појавија и меките.
Па слугите на домаќинот дојдоа и му рекоа: Господине, зарем не засади добро семе на твоето поле? од каде тогаш се смалува?
Им им рече: „Непријател го стори тоа“. Слугите му рекоа: Дали тогаш ќе одиме и ќе ги собереме?
Но, тој рече: Не; да не ги собереш месните птици, заедно со нив ќе ја искорените пченицата.
30 Оставете ги да растат заедно до жетвата: и за време на жетвата ќе им кажам на жетварите: Соберете ги најпрво мечките, и врзувајте ги во снопови за да ги запалат: но соберете ја пченицата во штала.
Им ја изнесе уште една парабола, велејќи: „Небесното царство е како жито семе од сенф, што го зеде еден човек, и сееше на своето поле:
Што е најмалку од сите семиња: но кога ќе порасне, таа е најголема кај билките и има дрво, така што птиците на воздухот доаѓаат и се преселуваат во нејзините гранки.
33 Им им рече уште една парабола; Небесното царство е како квас, што една жена го зеде и се криеше во три мерки на оброк, сè додека целата не беше квасена.
Сите овие работи го кажаа Исус пред мноштвото во параболи; и без парабола не им кажа на нив:
Дека може да се исполни, што го зборуваше пророкот, велејќи: Iе ја отворам устата ми во параболи; Willе изговорам работи што се чуваат во тајност од основањето на светот.
Тогаш Исус го испрати мноштвото и влезе во куќата; и неговите ученици дојдоа кај него, велејќи: „Прогласи ни ја параболата за месните полиња.

Им одговори и им рече: Оној што го поседува доброто семе е Синот човечки;
Полето е светот; доброто семе е деца на кралството; но меаните се деца на злобниот;
Непријателот што ги посеал е ѓаволот; жетвата е крај на светот; а жетварите се ангелите.
Затоа, метите се собрани и се палат во оган; така ќе биде и на крајот на овој свет.
Синот човечки ќе ги испрати своите ангели, и тие ќе соберат од неговото царство сè што навредуваат и оние што прават беззаконие;
И ќе ги фрли во печка на оган: ќе има поплака и миење на забите.
Тогаш праведниците ќе светнат како сонце во царството на нивниот Татко. Кој има уши да чуе, нека чуе.
Повторно, небесното царство е како богатство скриено на едно поле; што кога човекот најде, се крие, и од радост одеше и го продава се што има, и го купува тоа поле.
Повторно, небесното царство е како трговец, барајќи убави бисери:
Кој, кога најде еден бисер со голема цена, отиде и продаде сè што имаше и го купи.
Повторно, небесното царство е како мрежа, фрлена во морето и собрано од секаков вид:
Кој, кога беше полн, тие привлекоа да брегот и седнаа и го собраа доброто во садови, но го фрлија лошите.
Така ќе биде и на крајот на светот: ангелите ќе излезат и ќе ги разделат злобните од меѓу праведните,
И ќе ги фрли во печката на оган: ќе има поплака и миење на забите.
Исус им рече: „Дали ги разбравте сите овие работи? Тие му рекоа: Да, Господи.
Потоа им рече: „Затоа, секој писател што е упатен на небесното царство е како човек што е домаќин, кој од своето богатство носи нови и стари работи.
И се случи, кога Исус ги заврши овие параболи, тој замина од таму.

И кога дојде во својата земја, ги поучуваше во својата синагога, се зачудени и велеа: Од каде ја има оваа мудрост и овие моќни дела?
Зарем ова не е син на столар? зарем неговата мајка не се вика Марија? и неговите браќа, Јаков, Јосис, Симон и Јуда?
А неговите сестри, зарем не се сите со нас? Од каде ги има сите овие работи овој човек?
И тие беа навредени во него. Но, Исус им рече: Пророк не е без чест, освен во својата земја и во својата куќа.
И тој не направи многу моќни дела таму заради нивното неверување.

THE ONLY TRUE GOSPEL OF

Copyright 2020 www.TheAlmightyFatherGod.com 

www. TheUniversalCreator.Com

E mail; ContactUs@TheAlmightyFatherGod.com

"All Universal Rights Reserved"

In the never ending love & name of Jesus Christ

Disclaimer

Sometimes when all we want or need is more simple in good faith  information from ministers who understand the Almighty God. Ministers often present chaotic words and paragraphs with very confused doctorings. All I know is these only confuse me so I have assumed they also confuse many others aswell. All I really know is, I was visited in a dream where The Lord Jesus Christ and two Saints, telepathically communicated with me after stopping my fall to hell itself. All I remember was the very next morning I was told  by Jesus to buy the domain names  The Almighty Father God & The Universal Creator & a Holy Bible King James Version. Since then I have seen many visions from both the spirital world and the natural phisical world. Yes even the questionable massive cloud Giants???. I could never clearly understand The Holy Bible.Before this event occured but now all that has changed.  I knew absolutly nothing about religion or building websites infact what I knew about computers in general could have been written on a postage stamp. I have seen many wonders and visions since, and on many occasions these have reacted immediatly by my voice commands given by the God of Abraham Isaac & Jacob for which Im eternally greatful. To remain private I have used the name Just a Mustard Seed. I alone have been given the task to begin the research and development of the Lord thy Gods Kingdom of God first sanctuary city on earth as it is in heaven with the view to encouraging all the souls of the House of Israel back to The Almighty Father God. Thank you Lord for all the blessing spiritual guidance given to me from The Holy Spiit in the name of Jesus of Nazereth,  I am so greatful father God, your most humble & faithful servant "Just a Mustard Seed" Child of the most high God. Bless You